У «Тарілці» на Либідській можуть з'явитися торгові точки і заклади харчування

Будівлю "Літаючої тарілки", яка розташована недалеко від станції метро "Либідська" в Києві планують реставрувати й згідно з охоронним договором, укладеним в серпні 2021 року в приміщенні відкриють заклади громадського харчування і торгові майданчики. Про це розповів засновник руху Save Kyiv Modernism Олексій Радинський виданню "The Village Україна".

У документі сказано, що балансоутримувач, яким є Інститут науково-технічної експертизи та інформації, зобов'язується використовувати будівлю для розміщення бібліотеки, музею, закладів харчування та торгівлі, а також адміністративно-офісних приміщень.

Протягом 2021-2024 років будівлю "Тарілки" мають відреставрувати й зробити "художнє освітлення фасадів". Зараз на паркані навколо будівлі розміщений відповідний інформаційний стенд, з якого випливає, що планується реставрація. Замовник робіт — компанія "Альдо" забудовника Вагіфа Алієва. Генеральний підрядник — компанія "Капител Стоун" архітектора Віталія Молочко.

Сказано, що реставраційні роботи ще не почалися і якщо інвестор буде затягувати з процесом, то компанія реставрує будинок самостійно шляхом залучення закордонних фінансових донорів.

Відзначимо, що будівля "Літаючої тарілки" була побудована в 1971 році. Там планували створити світломузичний театр, проте керівництво вирішило розмістити там Інститут науково-технічної інформації, заснований в 1958 році, який довгий час не мав приміщення, а також архів КДБ і Комуністичної партії України.

Нагадаємо, на 93-му році життя перестало битися серце відомого українського художника та архітектора Флоріана Юр'єва. Він є творцем київської "Літаючої тарілки".

Раніше видання "Коментарі. Київ" повідомляло, що в центральній частині столиці на Либідській площі забудовник дощенту зніс історичний будинок, який є найстарішим в окрузі — залишилася тільки частина фундаменту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися