Кличко розповів про проблеми з мостами та будівництво метро

Мер Києва прокоментував стан шляхопроводів

У Києві ремонтують Південний міст через його надмірну перевантаженість та великий рівень зношеності. Про цей та інші шляхопроводи у столиці в ефірі телеканалу "Прямий" розповів голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Мер Києва нагадав, що до кінця року має бути відкрито автомобільне сполучення по Подільському мосту, а потім почнуть активні будівельні роботи зі зведення метро, яке поєднає Троєщину із правим берегом річки Дніпро.

"Я дав доручення профільному заступнику та оприлюднив цю інформацію на засіданні Київради: якщо рух транспорту не буде відкрито до кінця року, людина, яка за це відповідає, не буде обіймати свою посаду. Мотивація достатньо велика на моє завдання для того, щоб до кінця року запустити автосполучення через міст. Наступний крок — це будівництво метро, над яким ми зараз активно працюємо", — прокоментував Кличко.

Загалом у столиці непроста ситуація з мостами, зазначив голова КМДА. "Мости знаходяться в аварійному стані. Так званий "міст Кірпи" — Дарницький міст недобудований. Він знаходиться на балансі держави, і в наступному році міст обіцяють повністю відкрити", — сказав мер Києва.

За його словами, зараз тривають масштабні роботи з заміни деформаційних швів на Південному мосту. Також міст "Метро" знаходиться у складному стані, а на його ремонт потрібно вкласти чимало грошей.

"Латаємо міст Південний. Його транзитний трафік у столиці складає 40%. Міст у Кременчукі через Дніпро, міст у Запоріжжі знаходяться на реконструкції, а також міст у Дніпрі. Тому усі, щоб переїхати з правого на лівий берег й навпаки, їдуть через місто Київ. Й перевантаження велике від розрахункової спроможності Південного мосту — ми його постійно латаємо", — розповів Кличко про проблеми мостів у столиці.

Мер Києва вважає, що розвантажити столичний трафік зможе Велика окружна дорога, проєктом будівництва якої опікується центральна влада. "Проєкти ми вже подали, щоб у найближчий час почалося будівництво Великої окружної дороги, яка зможе розвантажити навантаження від транзитного автотранспорту на столицю", — повідомив Кличко.

Нагадаємо, через ремонтні роботи у Києві знову обмежать рух транспорту через Південний міст. Дорожники працюватимуть з 2 жовтня до середини грудня над заміною деформаційних швів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Подільському мосту тривають будівельні роботи зі зведення наземної частини метро на Троєщину. Зараз у Києві станції метро на Троєщину будують на нижньому ярусі Подільського моста. Будівельні роботи ведуться також на лівому березі річки Дніпро.

Дивіться також, як триває будівництво Окружної дороги на Оболонь у вересні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися