У центрі Києва почалася реконструкція «будинку зі зміями»

У столиці України почалася реконструкція будівлі, побудованої на початку XX століття, більш відомої як "будинок зі зміями та каштанами". Про це повідомляє видання "Хмарочос".

Пам'ятник архітектури, який зараз в аварійному стані, знаходиться за адресою: вул. Велика Житомирська, 32. Куратор проекту реконструкції архітектор Артем Прощенка зазначив, що зараз проходить демонтаж верхнього поверху, який був надбудований в радянські часи. Замість нього буде мансардний поверх (горищний простір, - прим. авт.). Під час реконструкції на будівлі відновлять втрачені декоративні елементи. Після завершення робіт в "будинку зі зміями" відкриють офіси.

Відомо, що у 2010 році власником будівлі стала компанія ТОВ "Акваплаз", яка хотіла налаштувати ще кілька поверхів і відкрити в "будинку зі зміями" готель, а також облаштувати підземний паркінг. Але пізніше пам'ятник архітектури перейшов в руки гендиректора компанії B & H film distribution Богдана Батруха. Він також планував провести реконструйовані роботи, зокрема відновити елементи внутрішнього і зовнішнього декору.

До слова, пам'ятник отримав від городян назва "будинок зі зміями та каштанами" або просто "будинок зі зміями" по скульптурної композиції з плазунами, які підтримують балкон на фасаді й орнаменти з листя каштанів на ліпнині.

Нагадаємо, що в Київській міській державній адміністрації прокоментували початок робіт по реконструкції автостанції "Поділ".

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в місті Біла Церква, що на Київщині, проводять реконструкцію площі Петра Запорожця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися