З 1 жовтня з Києва курсуватимуть потяги до Варшави

З п'ятниці, 1 жовтня, Польща та Україна відновлює залізничне сполучення, яке було припинено через пандемію коронавірусної інфекції в березні минулого року. Тепер з Києва можна буде доїхати до Варшави, Вроцлава і Перемишль.

Відомо, що 28 вересня прем'єр-міністр Республіки Польща підписав відповідний документ про відновлення руху поїздів між двома країнами. Відновити повідомлення планували ще в червні, але конкретні дати переносилися. В цей час Укрзалізниця шляхом переговорів відновила сполучення з Угорщиною, Словаччиною, Австрією.

Зараз заборона на відкриття міжнародних залізничних сполучень діє тільки між Польщею та Білоруссю.

Всього з України в Польщу курсує п'ять поїздів: два швидкісні потяги за маршрутами Київ-Перемишль, Одеса-Перемишль, Київ-Варшава, Львів-Вроцлав і безпересадочні вагони Київ-Вроцлав.

До слова, 1 червня Україна відновила міжнародне залізничне сполучення з Австрією. В Укрзалізниці показали, які поїзди курсуватимуть за маршрутом Київ-Відень.

Нагадаємо, зі столиці України до Львова призначений додатковий рейс швидкісного поїзда "Інтерсіті плюс". Він буде мати номери 743/744 і відправлятися з залізничної станції "Дарниця". Але тимчасово скасовано курсування поїзда з Києва до Харкова з номерами 724/723. Ці маршрути не будуть виходити на маршрут 1, 4 і 5 жовтня.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що з 5 жовтня починає курсувати новий поїзд з Києва до Кіровоградської області. Зі столиці поїзд відправлятиметься у вівторок, п'ятницю і неділю о 14:41 і прибуватиме в Гайворон в 00:11.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися