Тріснуте скло в вольєрі: як зоопарк Києва відреагував на інцидент

Київський зоопарк прокоментував ситуацію з тріщинами на склах вольєра, де живуть ведмеді. Генеральний директор установи Сергій Харків запевняє, що ніякої загрози немає, оскільки скла багатошарові.

В ефірі "Громадського радіо", гендиректор зоопарку розповів, що пошкодження з'явилися на одному з шарів скла, але ні для відвідувачів, ні для персоналу, ні для тварин ніякої загрози не існує. За його словами, між шарами зі скла є полімерні шари, завдяки цьому скло виходить таким броньованим. Якщо на одному з них з'явилися тріщини або воно розбилося, то інші будуть утримувати його міцність.

"Вони не залежать один від одного. Чисто візуально воно виглядає менш привабливо, але за безпеку не варто хвилюватися "- зазначив Сергій Харків.

Гендиректор установи підкреслив, що скла в вольєрах досить міцні, тому витримують тиск горили або тигра.

Нагадаємо, що в мережі поширилися фотографії, на яких видно, як на склах з тріщинами у вольєрі з ведмедями наклеєна квіткова аплікація. Таким чином, працівники столичного зоопарку спробували приховати пошкодження на склах, але сліди все одно залишилися, а на деяких з них листочки й зовсім почали відклеюватися.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в столичному зоопарку в травні народилися кошенята рідкісної породи, проте унікальних лісових тварин показали відвідувачам лише влітку. Лісова родина котів живе в спеціальному вольєрі. Мама-кішка з кошенятами окремо від тата-кота. Попри те, що вони виглядають як домашні, це далеко не ручні кішки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися