Києву хочуть повернути дорогу землю біля аеропорту «Київ»

Солом'янська окружна прокуратура через суд намагається розірвати договір оренди земельної ділянки, розташованої біля міжнародного аеропорту "Київ". Його вартість оцінюють в 140 мільйонів гривень. Про це йдеться в прес-службі столичної прокуратури.

Відомо, що Солом'янська окружна прокуратура вимагає розірвати договір оренди й повернути ділянку, площею 5,2 гектара столиці. Цей "ласий шматок" Київрада передала в оренду ще 16 років тому, на ньому повинні були побудувати автомобільно-термінальний комплекс. Але компанія, яка повинна була стати забудовником, порушила умови договору і за цей час будівельні роботи так і не почалися.

У прокуратурі зазначають, що бездіяльність орендаря порушує інтереси держави й зокрема Київської територіальної громади. За цей час столична влада не могла ефективно розпоряджатися земельним ресурсом.

Нагадаємо, що в столиці через суд повернули у власність територіальної громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. У столичній прокуратурі розповіли, що у 2005 році Київська міськрада уклала договір оренди земельної ділянки на Троєщині з приватним підприємством. Орендар зобов'язався побудувати на цій території оздоровчу та аква-зони, а також дитячий майданчик.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в Голосіївському районі столиці за рішенням суду місцевій громаді повернули землю в нижньому каскаді Совських ставків. Протягом трьох років цю територію повинні були забудувати, проте орендар так і не почав будівельні роботи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися