У Києві землю в каскаді Совських ставків врятували від забудови

Подробиці розповіли у столичній прокуратурі

У Голосіївському районі Києва за рішенням суду місцевій громаді повернули землю в нижньому каскаді Совських ставків. Про це розповіли у пресслужбі Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

У 2008 році Київська міська рада уклала договір оренди земельної ділянки площею 19 гектарів на Совських ставках з приватним підприємством. Вартість землі оцінюється у 614 мільйонів гривень. Протягом трьох років цю територію мали забудувати, проте орендар так і не почав будівельні роботи, зазначили у столичній прокуратурі. Це позбавило територіальну громаду Києва можливості отримати об’єкт, який би сприяв розвитку рекреаційної інфраструктури столиці, а територія Совських ставків утримувалась у неналежному стані, додали у відомстві.

Господарський суд Києва залишив без змін постанову Північного апеляційного суду, яким задоволено позов столичної прокуратури щодо повернення земельної ділянки київській громаді. У пресслужбі Київської міської прокуратури повідомили, що рішення суду виконано в повному обсязі. Відповідні відомості внесли до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території Солом’янського та Голосіївського районів Києва з мінімальним втручанням у природний ландшафт створять екопарк "Совські ставки". На території Совських ставків на площі понад 20 гектарів знаходяться цінні водно-болотні угіддя, де мешкають багато видів рідкісних тварин та птахів. Проєкт створення екопарку "Совські ставки" підтримує мер Києва Віталій Кличко. Небайдужі кияни тривалий час захищали Совські ставки від забудови.

Нагадаємо, у Києві понад десять років точилася боротьба між забудовником та активістами навколо забудови Совських ставків. У столиці за роки боротьби за Совські ставки територія занепадає, а водойми отруєні каналізаційними джерелами. За останніми експертизами, стан Совських ставків визнали катастрофічним. У липні Північний апеляційний суд розірвав договір з орендарем земельної ділянки ТОВ "Господарник". Орендаря зобов’язано повернути місту ділянку біля Совських ставків у придатному для її подальшого використання стані.

Читайте також, що на Троєщині відкрили повністю оновлений парк. Парк "Троєщина" розташований уздовж проспекту Шухевича. Його загальна площа складає понад 9,5 гектарів. Окрім того, біля столичного озера Срібний Кіл створять сучасний парк загальною площею понад сім гектарів. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися