На Троєщині на Липовій алеї завершують ремонт (ФОТО)

Що залишилось зробити комунальникам у сквері

У столичному сквері імені В’ячеслава Веремія, який ще називають Липовою алеєю, завершують капітальний ремонт. Про це повідомили у комунальному об’єднанні "Київзеленбуд", передають "Коментарі".

На Троєщині у сквері імені В’ячеслава Веремія благоустрій почали торік. Зона відпочинку розташована між будинками на проспекті Володимира Маяковського, 15-Б та вулицею Оноре де Бальзака, 14. Липова алея займає площу у 2,4 гектари. Минулого року тут провели благоустрій на площі 1,4 гектари, зазначили у КО "Київзеленбуд". Окрім того, у сусідньому сквері на вулиці Архітектора Ніколаєва встановили дитячий майданчик.

Цього року на Липовій алеї завершують влаштування пішохідних і велосипедних доріжок та встановлюють лави та урни. Зона відпочинку завдяки пандусу стане інклюзивною, а для догляду за значною територією газонів встановлять систему поливу. У сквері, названому на честь Героя України В’ячеслава Веремія, встановлять пам’ятний знак. Місце встановлення обговорили з матір’ю загиблого під час подій на Майдані українського журналіста.

"Зустрілися з мамою загиблого журналіста, Героя Небесної сотні В’ячеслава Веремія. У червні цього року Київрада прийняла рішення про присвоєння його ім’я нашій Липовій алеї, адже він мешкав зовсім неподалік. З Катериною Аркадіївною погодили місце, де буде встановлено пам‘ятний знак на честь загиблого героя, а також перевірили хід ремонтних робіт на алеї", — прокоментувала заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.  

За безпекою слідкуватимуть два десятки відеокамер. Коли комунальники повністю завершать ремонтні роботи, у "Київзеленбуді" не повідомили.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Троєщині відкрили повністю оновлений парк. Парк "Троєщина" розташований уздовж проспекту Шухевича. Його загальна площа складає понад 9,5 гектарів. На території зони відпочинку є три озера. Під час третьої черги благоустрою паркову зону створювали на площі майже 4,5 гектари.

Нагадаємо, що біля столичного озера Срібний Кіл створять сучасний парк загальною площею понад сім гектарів.  

Читайте також, як у Києві чоловік хотів перейменувати Троєщину.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися