На Оболоні знесуть ТРЦ заради забудови багатоповерхівками

До столичної влади звернулися з петицією проти будівництва

В Оболонському районі Києва планують побудувати п’ять 25-поверхових житлових будинків, заради яких знесуть торговельний центр "Полярний". Місцеві мешканці вважають таку забудову незаконною та виступають проти знесення ТЦ. Про це йдеться у відповідній петиції до столичної влади, передають "Коментарі".

Автор петиції зазначає, що комплекс багатоповерхівок, дозвіл на будівництво яких видала Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) України у серпні, розрахований на тисячу нових мешканців. На його думку, така забудова не лише знищить торговельний центр, а й "покладе на лопатки" всю теперішню соціальну інфраструктуру району.

Проєктна забудова на вулиці Петра Калнишевського, 2 в Оболонському районі має всі ознаки незаконної, вважає автор петиції. Свою позицію він детально виклав у документі та припускає, що ДАБІ України та забудовник вирішили не ініціювати нове будівництво житлового комплексу, щоб отримати дозвіл, оформити "наступну" чергу будівництва вже введеного в експлуатацію ЖК "Яскравий". У петиції до столичної влади мерію просять не допустити знесення торговельного центру "Полярний" заради нових багатоповерхівок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській міській раді схвалили скандальний план тотальної забудови Оболонського району. Детальний план територій Оболоні в межах вулиці Північній, Оболонського проспекту, вулиці Прирічній, проспектів Героїв Сталінграда та Маршала Малиновського передбачає забудову площі понад 430 гектарів. У плані не передбачено будівництва нових шкіл та лікарень.

Нагадаємо, в Оболонському районі Києва остаточно закрився один зі старіших столичних ТРЦ — "Макрос". Він працював на проспекті Степана Бандери поблизу станції метро "Почайна" з 2004 року. У торговельному центрі були стокові або недорогі маячні магазини.

Читайте також, що мер Києва Віталій Кличко звільнив керівника Інституту Генплану.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Зеленский

30 вересня 2021, 16:56

Зеленский - хуйло!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися