У Києві на маршрути вийдуть нові трамваї: подробиці

Столиця оновлює рухомий склад

У Київ надійшли чотири нових трамваї, з них один "Татра-Юг" та три Pesa. Новий транспорт вже оглянув мер столиці Віталій Кличко, повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської ради.

Новий трисекційний трамвай "Татра-Юг" вироблений в Україні, трамваї Pesa — у Польщі. Ще три трамваї польського виробництва надійдуть до Києва до кінця цього року, повідомив очільник столиці Віталій Кличко.

Трисекційний трамвай "Татра-Юг" — перший із низькою підлогою з двадцяти, які закупили для Києва за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Вагон розрахований на 59 місць для сидіння, зокрема для людей з інвалідністю. В кабіні водія та в салоні встановлені кондиціонери. Окрім того, в салоні трамвая встановлені відеокамери. Транспорт оснащений GPS-трекером, системою електронного квитка та системою обліку пасажирів. Перший трамвай українського виробництва вийде на маршрут на лівому березі Києва.

Трамваї Pesa Київ закуповує кілька років поспіль за кошти столичного бюджету. Цей транспорт розрахований на 60 посадочних місць, має низький рівень підлоги, оснащений кондиціонерами та обладнаний пандусами й відеокамерами. Трамваї оснащені GPS-трекерами та системами електронного квитка, системами обліку пасажирів.

Нові трамваї перебуватимуть у Дарницькому депо та після налагоджувальних робіт вийдуть на маршрути. Загалом на оновлення трамвайного парку столиця отримає майже 25 мільйонів євро кредиту від ЄІБ. Усі двадцять нових трамваїв "Татра-Юг" Київ має отримати до початку 2023 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через напад та акт вандалізму припинили роботу автобуси маршруту №150, які курсували між Троєщиною і Севастопольською площею. 

Нагадаємо, у Києві стартувала процедура контролю за дотриманням нових правил перевезень в маршрутних автобусах. Тепер водії маршруток зобов'язані бути в спеціальній формі, а в салонах рухомого складу будуть регулярно проводити заміри температури. Інспектори перевірятимуть наявність усіх необхідних документів, форму у водіїв, температуру в салоні, шумове та візуальне забруднення всередині транспорту. Також перевірці підлягає наявність необхідного інформаційного плаката з потрібною для пасажирів інформацією та даними водія, технічний стан маршрутки і її чистота, а також пристосованість до перевезення осіб з обмеженими можливостями. Для фіксації порушень столичні інспектори матимуть натільні камери.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися