У Київській області на озері облаштують зону відпочинку

Місцеві жителі давно просили облаштувати біля озера зону відпочинку

У місті Обухів, що на Київщині, на озері Фейхоа незабаром зроблять громадську зону відпочинку. Про це повідомляє місцеве видання "Хроніки Обухова".

За словами джерела, раніше городяни створили електронну петицію, в якій попросили міську владу облаштувати зону відпочинку на озері Фейхоа, що в мікрорайоні Автошкола.

Мальовниче глибоководне озеро, утворене з місцевих джерел на місці непрацюючого кар'єру з видобутку глини, займає площу близько 1 га. До слова, назва "Фейхоа" сталося через зеленого кольору води.

picture

Влітку це місце користується особливою популярністю. Щодня на озері відпочиває велика кількість людей. Однак комфортних для цього умов донині немає.

У своїй петиції місцеві попросили владу облаштувати під'їзд і підхід до озера, зробити кабінки для переодягання, поставити біотуалети, а також розмістити по всій території сміттєві контейнери. Разом з тим городяни попросили забезпечити функціонування на озері постійного рятувального поста.

В ході останньої сесії міської ради, 23 депутати проголосували "ЗА", підтримавши петицію місцевих жителів про зону відпочинку на озері. Далі відділу охорони навколишнього середовища виконкому Обухівського міськради було доручено розробити план заходів щодо можливості реалізації даної петиції.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, як будують Оболонський пішохідний міст. Нове відео, зняте з висоти пташиного польоту, оприлюднив у Мережі блогер. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло, що під Києвом знищать 18 гектар лісу. Таке рішення прийняли депутати місцевої міської ради. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергей

6 жовтня 2021, 08:20

Зато над озером в с Горенка , которое возникло на месте глиняного карьера, местные чинуши организовали свалку, откуда в озеро в чистые воды озера течет вонючая жижа, превращая жемчужину в помойную яму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися