Локдаун у Києві: коли у столиці нікуди не пустять без вакцинації

Поки що столиця лише готується до посилення карантину

Київ готується до посилення карантину у разі встановлення на території столиці "помаранчевого" або "червоного" рівня епідемічної небезпеки. Про це розповів перший заступник директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олег Куявський, передають "Коментарі".

У столичній мерії пояснили, що поки Київ залишається у "жовтій" зоні карантину наявність COVID-сертифікатів про вакцинацію або негативних тестів на коронавірус не є обов’язковими для відвідування міських закладів або установ. Такі вимоги були затверджені у протоколі засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації КМДА. У документі зазначалося, що вони мають набути чинності з 5 жовтня, однак Київ поки що залишається у "жовтій" зоні.

"Поки столиця залишається у "жовтій" зоні, і основними вимогами до відвідувачів закладів є наявність маски та дотримання дистанції. Але ми вже готуємось до можливого посилення карантинних обмежень і напрацьовуємо механізми дій на випадок, якщо будемо змушені вимагати від структурних підрозділів міської влади, у тому числі ЦНАПів, і від інших установ допускати відвідувачів лише за наявності COVID-сертифікатів або негативних тестів на COVID", — роз’яснив перший заступник директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Олег Куявський.

У КМДА наголосили, що протокол про посилення карантину не встановлює додаткових обмежень у Києві. документ ухвалили в рамках виконання постанови уряду щодо запровадження карантинних заходів через поширення коронавірусу. 

Нагадаємо, за добу у Києві зафіксували 560 нових випадків захворювань на коронавірус. Це на 391 випадок більше, ніж днем раніше. Загалом у столиці підтверджено понад 236,5 тисяч випадків захворювання на COVID-19 з початку пандемії, одужали — понад 221,6 тисячі людей, з них — 224 за минулу добу, померли — понад 5,4 тисячі людей, з них — 13 осіб за добу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почнуть штрафувати порушників карантинних обмежень.

Читайте також, що розповів експерт про штам коронавірусу "Дельта".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися