Коронавірус у Києві: експерт розповів про небезпеку штаму "Дельта"

Чергова хвиля COVID-19 накрила Україну

Рівень зростання кількості нових випадків коронавірусної хвороби в Україні на відміну від більшості країн світу доволі поступовий, проте штам "Дельта" є найбільш небезпечним за інші види коронавірусу. Про це заявив завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця Сергій Дубров, передають "Коментарі".

Експерт наголосив, що стримувати зростання випадків захворювання на коронавірус в Україні допомагає вакцинація та те, що велика кількість українців вже перехворіли на COVID-19.

"Наскільки потужною буде теперішня хвиля коронавірусної хвороби в Україні та чи витримає наша медична система, залежатиме від сумлінного дотримання протиепідемічних заходів українцями", — заявив Сергій Дубров.

За словами викладача Національного медичного університету, наразі штам COVID-19 "Дельта" вражає людей молодого та середнього віку, абсолютно здорових, без супутньої патології. Окрім того, такі пацієнти мають тяжкий перебіг коронавірусної хвороби. Дубров повідомив, що через штам "Дельта" зараз у десять разів більше госпіталізують дітей, ніж під час попередніх хвиль пандемії.

Нагадаємо, на Київщині під час "жовтої" зони епідемічної небезпеки зможуть працювати лише пів тисячі шкіл, сотні освітніх закладів — під загрозою закриття на карантин. 720 навчальних закладів регіону не досягли показника у 80% вакцинованих працівників, щоб мати змогу працювати в разі посилення карантинних обмежень. 

Тим часом у всіх школах Києва показники вакцинації вчителів перевищили 80%. Столичні освітяни за тиждень активно робили щеплення від коронавірусу в усіх районах Києва. Лідерами вакцинації від COVID-19 серед педагогів стали Голосіївський, Дніпровський та Святошинський райони. У столичних школах в цих районах щеплення від коронавірусу зробили понад 85% вчителів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почнуть штрафувати порушників карантинних обмежень.

Читайте також: Привілеї вакцинації під час локдауну: що треба знати киянам



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися