Сотні шкіл Київщини під загрозою закриття на карантин

В обласній адміністрації розповіли про ситуацію з вакцинацією вчителів

На Київщині під час "жовтої" зони епідемічної небезпеки зможуть працювати лише пів тисячі шкіл, сотні освітніх закладів — під загрозою закриття на карантин. Про це заявив голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, передають "Коментарі".

За словами керівника Київської облдержадміністрації Василя Володіна, 720 навчальних закладів регіону не досягли показника у 80% вакцинованих працівників, щоб мати змогу працювати в разі посилення карантинних обмежень. Лише 535 закладів освіти в Київській області, за останніми даними, зможуть продовжити роботу, зазначив Володін.

"Кількість хворих зростає надзвичайно швидко. І ми не можемо наражати дітей на небезпеку. Саме тому прийнято жорстке, але справедливе рішення —  у регіоні працюватимуть тільки ті навчальні заклади, де вакцинувались понад 80% освітян", — наголосив голова Київської ОДА.

Такий критерій встановлено не лише для шкіл та дитячих садочків, а й до закладів професійно-технічної, фахової передвищої освіти та університетів. Зараз у Київській області у трьохсот школах вакцинувалися понад 80% працівників з 648 закладів середньої освіти. Найвищі показники вакцинації від коронавірусу мають навчальні заклади у Білоцерківському та Бориспільському районах Київської області. По одній дозі вакцини від коронавірусу у Київській області отримали 7911 вчителів, а повний курс щеплень пройшли понад 27,5 тисяч педагогів. Імунізація освітян на Київщині триває. Щеплення на базі навчальних закладів проводять мобільні бригади.

Тим часом у всіх школах Києва показники вакцинації вчителів перевищили 80%. Столичні освітяни за тиждень активно робили щеплення від коронавірусу в усіх районах Києва. Лідерами вакцинації від COVID-19 серед педагогів стали Голосіївський, Дніпровський і Святошинський райони. У столичних школах в цих районах щеплення від коронавірусу зробили понад 85% вчителів.

Нагадаємо, Київ продовжує нарощувати темпи вакцинації від COVID-19, щоб уникнути локдауну. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почнуть штрафувати порушників карантинних обмежень.

Читайте також: Привілеї вакцинації під час локдауну: що треба знати киянам



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися