"Укрпошта" випустила марку з відомою архітектурною спорудою Києва (ФОТО)

Поштовий блок складається з п’яти марок

"Укрпошта" випустила поштовий блок з відомою архітектурною спорудою Києва, побудованою за задумом архітектора Владислава Городецького. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію підприємства.

Будинок з химерами — одна з найвідоміших архітектурних споруд Києва. Споруда зведена на вулиці Банковій за задумом архітектора, Владислава Городецького, якому вдалося звести будинок з міфічними істотами на фасаді на ділянці, котру вважали непридатною для будівництва через високий схил.

До дня архітектури "Укрпошта" випустила поштовий блок під назвою "Будинок з химерами. 1901-1903 рр. Київ". Він складається з п’яти марок, на яких зображені портрет архітектора Городецького, Будинок з химерами та фрагменти декору будівлі. Вартість марок становить від 11 до 33 гривень.

 

Навесні "Укрпошта" ввела в обіг перші в історії України марки з оголеними жіночими тілами. Марки випустили в рамках серії "Її величність – жінка". Перший випуск прикрасили роботи Тараса Шевченка "Одаліска" з фондів Національного музею Тараса Шевченка та українського художника-сучасника Андрія Чебикіна "Енергія ІІ" з фондів Національного Художнього музею України. До марок випущено конверти "Перший день" та картки для картаксимумів.

Нагадаємо, у Борисполі розпочали будівництво першого логістично-сортувального центру "Укрпошти". Сортувальний центр збудують на площі понад дев’ять гектарів. Він буде розташований на території індустріального парку у Борисполі, неподалік міжнародного аеропорту. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися