Вводяться обмеження: хто не зможе користуватися громадським транспортом в Київській області

Нові правила вводяться вже з наступного тижня

Жителя Київської області доведеться зіткнутися з новими обмеженнями, пов'язаними з карантином. Цього разу вони торкнуться громадського транспорту. Нові правила будуть поширюватися на регіони з "жовтим", "помаранчевим" і "червоним" рівнями епідбезпеки. Про це на брифінгу повідомив заступник голови Київської обласної державної адміністрації Олег Торкунов.

Так, за словами Торкунова, починаючи з 21 жовтня 2021 року жителі Київщини не зможуть вільно користуватися громадським транспортом. Для того, щоб зробити поїздку, людям необхідно буде мати при собі або COVID-сертифікат, або негативний ПЛР, або експрес-тест. Заступник голови Київської ОДА пояснює, що до введення таких обмежень уряду довелося прийти через зростання захворюваності на коронавірус в області.

З 21 жовтня водії, члени екіпажу і пасажири повинні будуть мати один із зазначених документів:

- документ, що підтверджує отримання курсу вакцинації. Якщо мова йде про "жовтої" зоні, допускається документ про отримання однієї доз;

- негативний результат тесту;

- міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19;

- негативний результат тесту, дія якого підтверджено за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка порталу "Дія".

Варто зазначити, що нововведення не будуть поширюватися на дітей молодше 18 років. Неповнолітні зможуть вільно користуватися громадським транспортом. Обов'язковим правилом залишається носіння маски (для дітей старше 12 років).

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що була названа єдина альтернатива локдауну в Києві. Столична влада впевнена, що уникнути локдауну в Києві можна тільки одним способом. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що Київ забирає з вулиць понад 170 маршруток з підробленими документами. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Николай

14 жовтня 2021, 22:19

Вы прааители думаете что га длроге можно всех проверить на пцр это нонсос и выкачка деннг. Инвалид

Дмитрий

14 жовтня 2021, 21:07

Вообще-то с 21,10,21 меняются правила перевозки пассажиров на межобластном транспорте !!! Правильно передавайте информацию людям и эти правила Не законны и нарушают статьи конституции Украины !!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися