Скільки станцій буде у першій черзі метро на Троєщину

Будувати четверту лінію будуть поетапно

Будівельному порталу ProfiDom.com.ua у пресслужбі КМДА повідомили, скільки станцій буде у першій черзі метро на Троєщину. Так, було підписано розпорядження про початок підготовки до будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену. Вона повинна з'єднати кільцеву дорогу з Троєщиною. На першій ділянці буде шість станцій.

Будувати четверту лінію будуть поетапно. Спочатку почнуть будувати станцію "Глибочицьку" до станції "Райдужна". Подільсько-Воскресенський мостовий перехід, своєю чергою, з'єднає правий і лівий береги Києва.

Зараз вже будують станції метро на нижньому ярусі моста, а також, на лівому березі, де метро пройде під землею. Також вже будують два тунелі для станції "Райдужна".

На першій ділянці буде шість станцій:

"Глибочицька" (з пересадкою на ст. Метро "Лук'янівська");

"Подільська" (з пересадкою на ст. Метро "Тараса Шевченка");

"Суднобудівна";

"Труханів острів";

"Затока Десенка";

"Райдужна".

Раніше міський голова столиці Віталій Кличко назвав точні терміни відкриття руху на Подільсько-Воскресенському мосту, який повинен з'єднати Поділ і Троєщину.

За його словами, міст поїде до кінця 2021 року, а на одній з нарад він поставив жорстку вимогу профільному заступнику Олександру Густелєву, що міст повинен бути готовий до цього терміну, адже взяті зобов'язання не відповідають дійсності. Кличко зазначив, що той, хто поставляє йому неправдиву інформацію, - працювати з ним не буде. Він підкреслив, що поставив жорстку умову відкрити Подільський міст до кінця 2021 року або Густелєв буде звільнений, тому у нього є мотивація.

Як писали "Коментарі", на столичній Троєщині побудують новий торгово-розважальний комплекс на місці однойменного універмагу "Троєщина", який знаходиться в занедбаному стані.

За його словами, на місці універмагу на перетині вулиць Драйзера та Бальзака з'явиться новий 5-поверховий ТРЦ, роботи з реконструкції колишнього універмагу вже стартували. У новому ТРЦ відкриють дитячий парк розваг, магазини, кінозали, кафе і багато іншого.


Джерело: https://profidom.com.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Геннадий

28 січня 2022, 09:59

Не хочу ничего комментировать. ... Подольско-Воскресенский мост... .

Виктор.

21 грудня 2021, 09:12

Если это анекдот, то в каком месте смеяться?

Александр

29 листопада 2021, 17:19

Может быть и запустят метро на Троещине через лет 20 , из ниоткуда в никуда, так же как и скоростной трамвай, на котором летом удобно на пляж ездить...

коля

14 жовтня 2021, 22:25

через сто лет. как можно так врать

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися