У Києві встановлять новий фонтан біля "будинку-літаку"

На вулиці Івана Мазепи побудують фонтан біля будівлі, в якій при перенесенні столиці з Харкова до Києва в 1934 році сиділи чиновники

У центрі Києва біля станції метро "Арсенальна" планують встановити новий фонтан. Про це розповіли в газеті Сьогодні, посилаючись на розпорядження №1055 Київської міської державної адміністрації.

Згідно з документом, фонтан хочуть встановити поміж будинків №1 і №3 біля "будинку-літака" на вулиці Івана Мазепи 3 в Печерському районі. Відповідно, Печерська державна адміністрація відповідатиме за проєктування та отримання дозволу на роботу.

Уточнимо, що "будинок-літак" - це 10-поверховий житловий будинок працівників заводу "Арсенал" в стилі конструктивізм. Споруда побудована за проєктом архітектора Йосипа Каракіса у формі літака з корпусами-крилами для партійних чиновників, які при перенесенні столиці в 1934 році з Харкова до Києва заселилися в ньому. "Будинком-літаком" споруду прозвали самі кияни за неймовірну схожість з літаком.


Раніше "Коментарі" розповіли про парк мрії в центрі Києва, який хочуть побудувати на місці багаторічного пустиря на вулиці Антоновича. Крім того, комунальні служби збираються привести до ладу Андріївський узвіз.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися