У Києві може подорожчати проїзд у громадському транспорті до 12 гривень - думки експертів

У столиці можуть підняти вартість проїзду у громадському транспорті. Чи є потреба для цього? Це питання обговорювалося на пресконференції, в якій брали участь директор компанії "Трансгруп" Володимир Назаренко, експерт з транспортного планування Дмитро Беспалов та експерт громадської компанії "Європатруль" В'ячеслав Коновалов.

Володимир Назаренко зазначив, що ще минулого року собівартість проїзду у маршрутних таксі коштувала від 12 до 15 гривень. Вже сьогодні ці ціни підвищилися приблизно на 25%.

"Тут друге питання. Якщо поставити таку ціну, хто їздитиме?", зазначає Назаренко.

На думку Дмитра Беспалова, у столиці потрібно розвивати проїзд у транспорті абонементами. Експерт також наголосив, що сам він за дорогий проїзд, який, можливо, перевищував би 20-30 гривень. Проте водночас і за дуже вигідні квартальні та річні абонементи.

"Зараз річний абонемент на проїзд у Києві коштує дорожче, ніж у Празі, хоча транспортна система Праги на порядок краща, ніж у Києві", - заявив Беспалов.

Також експерт вважає, що столиця ризикує втратити громадський транспорт, оскільки інфраструктура недофінансована. Щодо подорожчання проїзду в найближчому майбутньому, Беспалов зазначає, що максимум його зможуть підняти з 8 до 12 гривень.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що Київ останнім із великих міст змушений підвищити вартість проїзду. Столиця змушена вдатися до такого кроку заради збереження стабільної роботи комунальних підприємств-перевізників. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Києві незабаром планують підняти вартість разового проїзду у громадському транспорті та метрополітені. Детальніше читайте у матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

27 жовтня 2021, 18:12

Вот вы всё время повышаете то комунальные услуги то проезд. А когда вы уже подымите нормальную зарплату и пенсию до 25,000 тысяч гривен чтобы оплачивать всё то что подняли. А то с пенсией почти в 3000 тысяч гривен не на что не хватает,и пенсионер будет жить в проголодь. Или зарплата 8000 тысяч гривен не хватит не на что. Когда вы пришли до власти то вы обещали бедному народу нормально жить,а оказалось что вы уничтожаете свой народ,который за вас проголосовал. Настоящий Геноцид устраиваете над своим народом.

zelen - huilo

26 жовтня 2021, 22:03

Правительство хочет максимум выжать из карманов обычных людей своими новыми налогами и тарифами

Коля

26 жовтня 2021, 16:54

Кличко не нажера

Сергей

26 жовтня 2021, 13:31

Нахуй нам ихние коммунальные предприятия, если эти суки элементарно окна протирать не могут, иногда маршрутка воняет бомжами! Тоже самое и автобусы, но там хотя бы новые не так все это бросается, но очень не приятно когда берешся за ручник рукой, а рука грязная!

Мужик

26 жовтня 2021, 12:31

Да вы что вообще уже охуели что ли

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися