У Києві триває підключення житлових будинків до опалення

У столичній мерії розповіли подробиці

У Києві увімкнули опалення у 5,6 тисячі житлових будинках, що складає 70% від обслуговуючих столичними комунальниками об’єктів. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

Заступник мера Києва проінспектував реконструйований центральний тепловий пункт, розташований на вулиці Багговутівській. За його словами до тепла також вже підключили 700 будинків ОСББ, ЖБК, відомчих інвестиційних тощо, що складає 20%.

"Ці будинки, як і заклади соціальної сфери — дитсадки, лікарні й школи, підключаються за індивідуальними заявками органів правлінь. Без відповідних звернень будинки підключити не можуть", — пояснив Пантелеєв.

Він закликав представників органів правлінь, управителів будинків або подати відповідну заявку, або поінформувати мешканців будинку про дату старту опалення. Заступник мера Києва також нагадав, що у Києві цього року замінили понад 70 кілометрів найбільш аварійних ділянок тепломереж, зокрема на вулицях Вифлеємській та Старонаводницькій. Окрім того, в міжопалювальний сезон відремонтували понад 580 котлів та майже три тисячі теплопунктів.

Нагадаємо, 23 жовтня у Києві розпочали підключення житлових будинків до теплопостачання

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві різко підвищили тарифи на опалення, однак подорожчання вартості тепла торкнулося тільки окремих категорій споживачів. Для більшості киян тариф залишиться незмінним. Ціни зросли для комерційних, бюджетних і релігійних організацій. Для побутових споживачів тарифи залишаться на торішньому рівні.

Читайте також, як жителі Києва можуть в 1,5 раза скоротити витрати на газ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися