Halloween 2021: у Києві відбудеться парад зомбі

Взяти участь у параді зомбі може кожен охочий

Наприкінці жовтня за традицією відзначається міжнародне старовинне кельтське свято – Хелловін. На честь цього у столиці будуть проводити низку заходів, серед яких буде парад Zombie Walk.

Хелловін або, як його ще називають, напередодні Дня всіх святих, свято смерті, Самайн — це релігійно-містичне кельтське свято, що відзначається щорічно в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Стародавні кельти вірили в те, що саме цієї ночі межа між світами мертвих і живих стає особливо тонкою і душі померлих можуть ненадовго повернутися в наш.

Організатори зазначають на своїй сторінці у Facebook, що парад відбудеться напередодні свята у суботу, 30 жовтня. Під час івенту бажаючі візьмуть участь у тематичних іграх та квестах.

Взяти участь у параді зомбі може кожен охочий. Необхідна умова – відповідний образ. Основна тема костюмів на Хелловін — це різна погань або надприродні персонажі.

Також на Zombie Walk будуть запрошені фотографи, які зроблять яскраві фотографії учасників у різних образах.

Захід відбудеться у суботу, 30 жовтня 2021 року. Зустріч учасників Zombie Walk пройде біля пам'ятника Я. Мудрому поряд із "Золотими воротами". Початок запланований на 13.30.

Маршрут: ст. м. Золоті ворота – Хрещатик – Арка Дружби народів – Володимирська гірка.

Цікавий факт: Слово Halloween вийшло від скорочення фрази All Hallows Even, де Even – скорочення від evening – вечір. Перекладається вона як "Вечір напередодні Дня всіх святих".

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що у столичному музеї на Хелловін запрошують поринути у буддизм. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Ботанічному саду Києва запрошують на свято Хелловін з деревами-примарами. Детальніше читайте у матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися