На Київщині заборонили вилов риби

Рибалок попередили про штрафи

У Київській області з 1 листопада заборонили вилов риби у зимувальних ямах. Про це повідомили у Київському рибоохоронному патрулі, передають "Коментарі".

Заборона на лов риби на Київщині триватиме з першого листопада 2021 року до нерестової заборони 2022 року, зазначили у Київському рибоохоронному патрулі. У відомстві оприлюднили карту водойм регіону, де діятиме заборона вилову риби у зимувальних ямах. Поза зимувальними ямами любительська риболовля дозволена. Проте на одного рибалку загальна кількість гачків на звичайних водоймах не повинна перевищувати п’яти, а на платних водоймах — не більше десяти.

За порушення заборони на вилов риби на зимувальних ямах передбачено штраф у розмірі до 170 гривень. За вилов риби забороненими знаряддями лову порушникам доведеться заплатити до 680 гривень. Рибалок також попередили, що крім штрафу доведеться компенсувати збитки за кожну незаконно виловлену рибину. Зокрема, сом обійдеться у понад п’ять тисяч гривень, судак, сазан, щука в близько 3,5 тисячі гривень та понад 3,3 тисячі гривень вартує кожен виловлений рак. За значні збитки від незаконного вилову риби загрожують не тільки великі штрафи, а й кримінальна відповідальність, наголосили у Київському рибоохоронному патрулі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Канівського водосховища випустили дві тони риби. Так, до Дніпра випустили тисячу щук загальною вагою 500 кілограмів, 5 тисяч коропів, 10 тисяч товстолобів і 2,5 тисячі білого амура. Рибу вирощували на приватному підприємстві в Жашкові Черкаської області. Вага однієї рибини становила від 50 до 500 грамів.

Нагадаємо, в мікрорайоні Осокорки відбулось зариблення озера Жандарка. Таким чином прагнуть відновити природну екосистему. Восени зазвичай традиційно зариблюють водойми. В озеро Жандарка випустили одразу кілька видів риб: карась, щука, білий амур та короп.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вася

28 жовтня 2021, 22:53

Давно нужно было эти правило ввести

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися