Який штраф загрожуватиме киянам за підроблений COVID-сертифікат

Багаторазова фальсифікація документів може загрожувати позбавленням волі

Мешканців столиці та інших міст штрафуватимуть на велику суму за підробку документів щодо наявності вакцинації. Про те, яке покарання передбачено і за посилення покарання за фальсифікацію документів, розповів голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера", передає РБК-Україна.

З 1 листопада у столиці посилюють карантин. Для проїзду в громадському транспорті, відвідування ТРЦ або інших закладів городянам знадобиться COVID-сертифікат або негативний ПЛР-тест. У зв'язку з цим почастішали випадки підробки цих документів.

За словами Радуцького, покарання за виготовлення та використання підроблених сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 мають намір посилити в Україні. Таким чином, за багаторазову фальсифікацію документів виробнику може загрожувати до восьми років ув'язнення. На тих, хто користується цими підробленими документами, чекатиме штраф у розмірі понад 50 тисяч гривень. Відповідний законопроєкт розглядатимуть у ВР 2 листопада.

Зазначимо, що у вересні поточного року Кабінет Міністрів на засіданні 22 вересня підтримав законопроєкт, який встановлює відповідальність за підробку документів щодо проведення профілактичних щеплень.

Документом, зокрема, передбачається:

- штраф від 17 до 34 тисяч гривень або обмеження волі до 2 років для осіб, які свідомо використовують підроблені документи;

- штраф до 68 тисяч грн або позбавлення волі до 2 років з позбавленням права обіймати посаду на 1-3 роки для медичних працівників, які свідомо вносять неправдиву інформацію про щеплення;

- штраф до 170 тисяч чи позбавлення волі до 3 років за підробку таких документів з метою розповсюдження.



Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що у столиці відкрили новий пункт вакцинації. У пункті чергуватимуть кілька мобільних бригад медиків. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Києві посилять карантин. Мер столиці розповів, як працюватимуть школи, дитячі садки, ТРЦ, а також громадський транспорт. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

30 жовтня 2021, 14:22

ЖЫДОВСКИЙ ГЕНОЦЫД КРЕПЧАЕТ, Украинцы,готовте места и инструменты для БАБЬЕГО ЯРА,Не слава украине-ГЕРОЯМ СЛАВА,СЛАВА,СЛАВА..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися