У Києві з 1 листопада закрили Деміївський ринок: його знесуть і збудують висотку

У столиці з 1 листопада закривається Деміївський ринок, його знесуть заради будівництва висотки

У Голосіївському районі української столиці вже з 1 листопада закривається Деміївський ринок, розташований біля однойменної станції метро. На його місці планують збудувати висотку. Про це стало відомо із повідомлення адміністрації ринку.

Забудовник отримав від Департаменту містобудування та архітектури КМДА всі необхідні документи для проведення робіт. Забудова ринку передбачена на трьох комунальних ділянках загальною площею 1,17 га. На його місці хочуть звести 85-метрову будівлю.

Нагадаємо, що у Деснянському районі Києва біля ринку "Юність", який нещодавно зачистили від незаконно встановлених торгових споруд, розпочалися земельні роботи. Як виглядає звільнена від МАФів територія зараз і які роботи там ведуться, показав блогер Сергій Мухлинін.

На кадрах оприлюдненого відео можна з висоти пташиного польоту побачити земляні насипи та роботу важкої техніки. За даними столичної мерії, територія біля ринку "Юність", де провели демонтаж торгових точок, належить КНП "Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги".

У комунальному підприємстві "Київблагоустрій" запевняли, що після завершення демонтажних робіт балансоутримувачі земельних ділянок зможуть провести доброустрій. На звільненій території планували облаштувати громадський простір, а тротуари, заставлені тимчасовими спорудами, зробити вільними для киян.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися