Чи подорожчає на Київщині проїзд у громадському транспорті до кінця року

Стало відомо, що буде з цінами на проїзд до Нового року

Із запровадженням "червоної" зони на Київщині значно зменшився пасажиропотік у громадському транспорті. Проте ціни на проїзд підвищуватимуть найближчим часом. Про це пише видання Укрінформ, посилаючись на слова керівника Асоціації автоперевізників Київщини Олексія Павленка.

За інформацією джерела, після переходу Київської області до "червоної" зони пасажиропотік на приміських перевезеннях зменшився приблизно на 20%. Перевізники сподіваються, що незабаром ситуація покращиться, оскільки щодня все більше людей роблять вакцинацію, яка дозволяє їм вільно користуватися громадським транспортом.

Також Павленко зазначив, що на Київщині цього року вже підіймали тарифи на проїзд. До кінця поточного року вартість проїзду у громадському транспорті не підійматимуть.

Зазначимо, що раніше на пресконференції, в якій брали участь директор компанії "Трансгруп" Володимир Назаренко, експерт з транспортного планування Дмитро Беспалов та експерт громадської компанії "Європатруль" В'ячеслав Коновалов, обговорювалися ціни на проїзд у громадському транспорті у столиці. На думку експертів, минулого року собівартість проїзду у маршрутних таксі коштувала від 12 до 15 гривень. Вже сьогодні ці ціни підвищилися приблизно на 25%. Щодо подорожчання проїзду в найближчому майбутньому, експерти зазначили, що максимум його зможуть підняти з 8 до 12 гривень.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Київській області підняли ціни на проїзд у громадському транспорті одразу на кілька гривень. З відповідним проханням перед цим перевізники звернулися до влади, оскільки собівартість послуг із перевезень також останнім часом значно зросла.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися