До Києва з Польщі завезли небезпечні харчові добавки

У складі виявлено речовину, яка є небезпечною для здоров'я людини

У харчовій добавці, яку було ввезено до столиці з Польщі, виявили несанкціоновану речовину. Про це повідомляється у пресцентрі Держпродспоживслужби України.

За інформацією джерела, до Держпродспоживслужби надійшло повідомлення Системи швидкого реагування про харчові продукти та корми (RASFF) про виявлення оксиду етилену в порошку екстракту камбодзької гарцинії в харчовій добавці (60 капсул).

Етиленоксид або оксид етилену є небезпечною речовиною, яка є токсичною для людського організму. Часто ця речовина використовується у фармакології, а також при дезінфекції медичних інструментів та для обробки місць зберігання різних рослинних продуктів.

Держпродспоживслужба попередила операторів ринку, що товар, який не відповідає правилам, повинен бути знятий з продажу негайно і водночас потрібно повідомити про те, що трапилося в компетентні органи. Важливо відзначити, що це має бути не більше ніж через два дні після виявлення небезпечного продукту.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що на Київщині в популярних цукерках знайшли небезпечну добавку. Насолода була ввезена в Україну з Франції. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що на Київщині виявили небезпечний польський сир. Експерти звернули увагу на одну із добавок у м'якому сирі. Ця речовина не розщеплюється у шлунково-кишковому тракті людини. Виводиться у непереробленому вигляді з організму. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися