У Києві наносять розмітку для паркування електросамокатів

Після твердого попередження столичної влади

У Києві після твердого попередження столичної влади оператори прокатних самокатів почали нанесення розмітки для паркування електросамокатів. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Костянтин Усов, передають "Коментарі".

За його словами, таке зобов’язання з боку операторів прокатних самокатів прописано у Меморандумі про співпрацю з містом, але "його виконання непристойно затягувалося".

"Ситуація ускладнюється погодними умовами: самокатний сезон закінчується наприкінці листопада, скоро оператори прибиратимуть їх із вулиць", — зазначив Усов.

Перші білі рамки з графічною позначкою самокату вже з’явилися у центрі Шевченківського та Печерського районів Києва, повідомив заступник голови КМДА. Він також розповів, що в результаті такі позначки мають бути по всьому Києву на затверджених паркомісцях, з яких самокати будуть стартувати наступного сезону.

"Інші порушення, за які оператори отримали попередження, вони вже виправили: повністю унеможливили рух самокатів на Пейзажній алеї, пішохідній частині вул. Сагайдачного та у парку Шевченка, а також обмежили швидкість до 14 км/год в частині історичного центру Києва", — повідомив Усов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві без погодження зі столичною владою почали надавати у прокат електромопеди. Електромопеди на вулиці Києва вивела компанія, яка погоджувала зі столичною мерією лише прокат самокатів. Заступник мера столиці зазначив, що влада схвалює розвиток мікромобільності та шерингової економіки, проте усе повинно працювати на законних підставах.

Нагадаємо, у Києві через падіння багажу на колії метро зупинили потяги на "червоній" лінії.

Джерело: https://t.me/usov_ua/207


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергей

6 листопада 2021, 14:45

Ждёмс разметку на детский 3-х колёсный велосипед.Очень надо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися