На Київщині розгорнули польовий шпиталь для хворих на коронавірус (ФОТО)

Прикордонники демонстрували мобільну лікарню іноземним дипломатам та військовим

У Київській області відбулася презентація можливостей мобільного польового шпиталю для хворих на коронавірус. Про це розповіли у Державній прикордонній службі України, передають "Коментарі".

За даними відомства, польовий шпиталь, його обладнання та можливості українських правоохоронців демонстрували іноземним партнерам. На заході були присутні близько пів сотні іноземних дипломатів, військових та правоохоронних аташе, представники Офісу зв’язку НАТО та КМЄС.

Мобільний шпиталь для хворих на COVID-19 українські прикордонники розгорнули на території Міжнародного центру підготовки підрозділів Національної гвардії України. У Держприкордонслужбі зазначили, що це може бути багатопрофільна мобільна лікарня. Вона розрахована на 60 пацієнтів. У шпиталі можна надавати кваліфіковану допомогу з лікування та діагностики в польових умовах, а також використовувати для евакуації на вищі рівні меддопомоги.

У польовому шпиталі є балони з киснем та кисневими концентраторами. В його комплектацію входить автономний діагностичний комплекс, який дозволяє здійснювати якісне рентгенологічне, УЗД-обстеження та має пересувну лабораторію. Для роботи в польових умовах госпіталь має генератори.

Нагадаємо, з Києва для хворих на коронавірус до Херсонської області відправили мобільний шпиталь на понад сотню ліжок. Українські рятувальники розгорнули його на території Каховської центральної міської лікарні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві в разі погіршення епідеміологічної ситуації через розповсюдження коронавірусу не виключають розгортання мобільних шпиталів. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що усі столичні лікарні забезпечені необхідними ліками та киснем для лікування хворих на коронавірус та висловив сподівання, що розгортання мобільних шпиталів у столиці не знадобиться. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися