У Києві через коронавірус можуть розгорнути мобільні шпиталі

Мер столиці Віталій Кличко розповів про ситуацію з лікарнями

У Києві в разі погіршення епідеміологічної ситуації через розповсюдження коронавірусу не виключають розгортання мобільних шпиталів. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що усі столичні лікарні забезпечені необхідними ліками та киснем для лікування хворих на коронавірус та висловив сподівання, що розгортання мобільних шпиталів у столиці не знадобиться. За його словами, у столичних медичних закладах підготовлені близько п’яти тисяч ліжок.

"У Києві знаходиться найбільша кількість апаратів штучної вентиляції легень — понад 500. Майже 90% ліжок обладнані киснем. Ми підготувались, але ми не виключаємо, що може бути інфекційний вибух, коли кількість людей, яким потрібна буде допомога, буде більшою ніж спроможність наших лікарень", — сказав Кличко.

Голова Київської міської державної адміністрації вкотре наголосив, що для боротьби з коронавірусом необхідно дотримуватись протиепідемічних норм, робити щеплення та закликав киян вакцинуватися якомога швидше. Мер не виключає, що ситуація може вийти з-під контролю та доведеться розгортати мобільні шпиталі, проте у цьому випадку існує проблема з недостачею медичного персоналу.

"Ми можемо виставкові центри зробити як шпиталі. Де ми візьмемо лікарів? Ключове. Ліжка ми можемо надати, ми можемо надати медичне обладнання. Хто нас буде лікувати? Ось в цьому проблема. У нас фізично немає такої кількості лікарів", — прокоментував очільник КМДА.

Кличко додав, що недостача лікарів не лише у Києві, аналогічна ситуація по всій Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична влада підтримає представників малого та середнього бізнесу в разі впровадження "червоної" зони карантину. 

Нагадаємо, у Києві визначились з додатковими карантинними обмеженнями в разі потрапляння Києва до "червоної" зони небезпеки розповсюдження коронавірусу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися