Мешканці столиці спостерігали "вогняний" захід сонця (ФОТО)

Городяни діляться фотографіями заходу сонця в соціальних мережах

Мешканці столиці могли спостерігати неймовірно гарний "вогняний" захід сонця вчора ввечері. Фотографії було опубліковано у Telegram-каналі "Столиця".

10 листопада небо над столицею буквально поділилося навпіл. Одна з частин залишилася ясно-блакитною, а друга перетворилася на "вогневу". На деяких фото захід сонця здається малиновим.

picture

Здавна існує прикмета, згідно з якою, після "кривавого" заходу сонця слід очікувати, що наступний день буде вітряним. Фахівці кажуть, що це правда, але лише частково, бо є ще одна причина.

Сонце світить одночасно сімома квітами. Перш ніж потрапити на Землю, промені проходять через газовий захисний шар атмосфери. Вона спотворює їхнє сприйняття, зазначає молодший науковий співробітник лабораторії кліматології Дар'я Бокучава. Світло — це електромагнітна хвиля, від якої залежить те, яким ми зрештою побачимо колір того чи іншого предмета. Короткі хвилі є синіми, а довгі червоними.

Коли Сонце заходить за обрій, його промені падають на ту ділянку і підсвічують її. При щільному вмісті пилу помаранчевому, а також жовтому квітам не так просто дістатись людського ока. У зв'язку з цим, ми бачимо захід сонця "вогненним".

picture

Також фото заходу було опубліковано на сторінці "Голосіїв" у Facebook за підписом "Захід сонця над Голосіївським лісом".

picture

У коментарях під постом городяни поділилися своїми знімками.

picture
Автор фото - Дар'я Пашко/ Facebook "Голосіїв"

picture
Автор фото — Тетяна Зайченко / Facebook "Голосіїв"

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Києві стане більше мостів із декоративним підсвічуванням. Як показала практика, декоративне підсвічування покращує зовнішній вигляд столиці в цілому, а також покращує настрій людей. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у столиці зняли досить незвичайне для листопада природне явище. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

Джерело: https://t.me/stolytsa/1752


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Киевлянин

11 листопада 2021, 15:52

это смог...на небе.Причина выхлопные газы в атмосфере!!!!В Киеве Очень много авто!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися