Киянам на замітку: який штраф загрожує за вигул собаки без повідця та намордника

Сума штрафу збільшилася

В Україні набули чинності нові штрафи за вигул собак без намордників. Про це повідомляє "Ракурс", посилаючись на інформацію ВРУ.

З вівторка, 9 листопада, в країні почали діяти зміни до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив Європейського Союзу у сфері охорони тваринного та рослинного світу".

Таким чином, українців штрафуватимуть на суму від 170 до 340 гривень за вигул вихованця без повідця та намордника. Зазначається, що це не стосується власників собак, породи яких не внесені до списку небезпечних.

Список небезпечних порід:

picture
picture
Така ж сума штрафу передбачена для господарів, які вигулюють своїх собак непередбачених для цього місцях та не прибирають за ними екскременти. Посадовці платитимуть за це штраф у розмірі від 340 до 850 гривень. У разі повторного порушення сума штрафу становитиме від 340 до 510 гривень (фіз. осіб), а чиновники заплатять від 510 до 1020 грн.

Штраф у розмірі від 1700 до 3400 грн разом із конфіскацією тварини загрожує фізособі у разі, якщо порушення зможе заподіяти шкоду здоров'ю людини або її майну. Щодо посадових осіб, для них за таке порушення передбачено суму штрафу у розмірі від 3400 грн до 5100 грн, з конфіскацією вихованця.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що у зоопарку під Києвом тварин врятували від холодної смерті. Проблеми з обігрівом жител тварин зоологічного парку могли призвести до плачевних наслідків. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Києві зоозахисники врятували з квартири помираючих тварин. Вихованці вже довгий час перебували без їжі, води та вигулу. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Петя

15 листопада 2021, 15:21

У меня вопрос к законодавцям нашим - кто будет следить за соблюдением данного закона? Соседи, прохожие, члены домкома, месткома, сами собаки? очередной бумажный абсурд, который прекрасно выглядит на бумаге, но не осуществим в реальности. Полициянты не приезжают даже на хулиганские драки. Вы надеетесь, что они примчатся за неубранным собачьим говном?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися