Київ восени: як виглядає Ботанічний сад із висоти (ВІДЕО)

Дивіться нові панорами центру столиці

У Києві на території Ботанічного саду імені академіка Олександра Фоміна майже усі дерева скинули листя. Як виглядає один із найстаріших ботанічних садів України у листопаді, показав блогер Сергій Мухлинін, передають "Коментарі".

Ботанічний сад ім. Олександра Фоміна розташований у центрі Києва поблизу станції метро "Університет" і є підрозділом Київського університету імені Тараса Шевченка. Заклад заснували на пустирі у 1839 році. Його площа складає понад 22 гектари. На початку заснування насіння рослин, які тут вирощуються, надсилали з українських та закордонних ботанічних садів.

Для тропічних рослин у Ботанічному саду імені Олександра Фоміна у середині XIX століття звели оранжерейний комплекс. Зараз у колекції близько десяти тисяч видів, сортів та форм рослин. А колекція кактусів була найбільшою в СРСР. Ботанічний сад має чотири наукових сектори, вісім наукових відділів і власну насіннєву лабораторію.

Як виглядає один з найстаріших ботанічних садів Києва та України у листопаді, дивіться на відео, знятому з висоти пташиного польоту.

 

На відео з висоти пташиного польоту також можна подивитись, як у Києві виглядає парк Кирилівський гай.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканці Києва занепокоєні тим, що парк "Нивки" у Шевченківському районі столиці роками перебуває у вкрай занедбаному стані. На усій території парку "Нивки" розбиті доріжки, якими неможливо ходити. Окрім того, у будівлі, де раніше були квиткові каси, зараз оселилися безхатченки, а навкруги купи сміття та різних відходів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися