Київська Швейцарія: як виглядає Кирилівський гай із висоти (ВІДЕО)

З’явилися нові кадри панорам столиці

У Києві парк Кирилівський гай межує з новобудовами та жвавими дорогами. Як виглядає ця територія у листопаді, на відео з висоти пташиного польоту показав блогер Сергій Мухлинін, передають "Коментарі".

Територія Кирилівського парку, який є пам'яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення, обмежена забудовами вулиць Герцена, Пугачова, Врублівського узвоза та Кирилівської. На заході він примикає до парку Бабин Яр. У Кирилівському гаю вцілів природний ландшафт із широколистяним лісом у верхів'ї Кирилівського струмка. Тут ростуть дуби, липи, берези, осики та в'язи.

"Політаємо над Врубелівським узвозом, у парку Кирилівська гай. Колись тут проходив трамвайний маршрут Києва, лінія якого офіційно мала ім'я Лук'янівської, але серед городян красиво називалася "Київською Швейцарією", — прокоментував своє відео Сергій Мухлинін.


Нагадаємо, на столичній Оболоні почали відновлювати природне річище річки Почайна. З дна та з берегів вже частково підняли бетонні блоки. Під час розчищення річки Почайна проведуть археологічну розвідку. Подробиці — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканці Києва занепокоєні тим, що парк "Нивки" у Шевченківському районі столиці роками перебуває у вкрай занедбаному стані. На усій території парку "Нивки" розбиті доріжки, якими неможливо ходити. Окрім того, у будівлі, де раніше були квиткові каси, зараз оселилися безхатченки, а навкруги купи сміття та різних відходів.

Читайте також, що Девіаційна вежа у Києві може стати об’єктом культурної спадщини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

14 листопада 2021, 23:20

В Швейцарии мосты строят гораздо быстрее, а не так как у нас десятилетиями!

Александр

14 листопада 2021, 16:55

Врубелевский спуск

Анатолий Шандурский

14 листопада 2021, 16:53

ОПУСТИТЕСЬ НА ЗЕМЛЮ С ВЕРТОЛЁТА, ЛЮБИТЕЛИ ЩВЕЙЦАРИИ. НЕ СПОТКНИТЕСЬ ТОЛЬКО О ПОВАЛЕННЫЕ ДЕРЕВЬЯ, РАЗБИТЫЕ ПАМЯТНИКИ, ОСТАТКИ НАДГРОБНЫХ ПЛИТ, СБРОШЕННЫХ В ЯРЫ И ВРОСШИЕ В ЗЕМЛЮ ВСЯКИЙ ХЛАМ НА БЫВШЕМ КЛАДБИЩЕ.ЧЕГО ТОЛЬКО СТОЯТ РАЗВАЛИНЫ СКЛЕПА КАЧКОВСКИХ, РАЗВАЛЕННОГО НЫНЕШНИМИ ИВАНАМИ , НЕ ПОМНЯЩИМИ СВОЕГО РОДСТВА , РАЗРУШАЮЩИХ ДРЕВНЮЮ КУЛЬТУРУ И СТИРАЮЩИХ ЕЁ СЛЕДЫ ПЕРЕИМЕНОВАНИЕМ УЛИЦ, СНОСОМ ПАМЯТНИКОВ НОВЕЙШЕЙ ИСТОРИИ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися