Кияни просять владу збудувати школу та дитсадок на Осокорках

Відповідні петиції розміщені на офіційному сайті мерії

Мешканці мікрорайону Осокорки Північні Дарницького району Києва звернулись до столичної влади щодо будівництва школи та дитячого садка. Відповідні петиції розміщені на офіційному сайті столичної мерії, передають "Коментарі".

Авторкою обох петицій є громадська активістка Наталія Басиста. У петиціях вона наголошує, що Осокорки є одним з найбільш ущільнених в Києві мікрорайонів. Територія забудована сотнею багатоповерхівок багатьох нових житлових комплексів, де мешкають переважно молоді сім'ї з дітьми. Зараз в мікрорайоні проживає близько 39 тисяч мешканців, а після закінчення будівництва інших ЖК їх буде до 60 тисяч.

"Наші діти змушені їздити в інші мікрорайони, щоденно наражаючись на небезпеку, переходячи переповнені транспортні магістралі, навантажене перехрестя доріг Чавдар та Гмирі! Місця в найближчих школах відсутні, класи катастрофічно переповнені", — йдеться у петиції щодо будівництва школи на Осокорках.

Активістка зазначила, що земельна ділянка для трьох шкіл вже існує, а їхнє будівництво передбачене проєктом ЖК "Патріотика". Проте на сьогодні будівництво як цього ЖК, так і шкіл заморожене. В іншій петиції аналогічна проблема — будівництво дитячого садка також заморожене у проєкті ЖК "Патріотика".

Столичну владу просять передбачити в бюджеті Києва на 2022 рік кошти на будівництво муніципальних школи та дитячого садка в мікрорайоні Осокорки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дарницькому районі Києва відкриється оновлена амбулаторія сімейної медицини. Медичний заклад розташований на Позняках на вулиці Здолбунівська, 7. Відкриття амбулаторії сімейної медицини заплановано на 26 листопада.

Нагадаємо, у Києві місцеві мешканці виступають проти знесення Деміївського ринку заради зведення чергового житлового комплексу. Про це йдеться у відповідній петиції до столичної влади. Автор петиції наголосив, що ринок Деміївський має попит серед мешканців Голосіївського та прилеглого Печерського району Києва. Особливо часто тут роблять покупки пенсіонери та малозабезпечені кияни.

Читайте також, що у Київській області заради будівництва Великої окружної дороги планують знищити ліс та еко-систему місцевих громад.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Владимир

15 листопада 2021, 11:13

На Чавдар 11-б строили детский сад. Он уже почти был готов. Несколько лет простоял замороженные и... почему-то стал частной "канадской" школой со стоимостью обучения 1000 долларов в месяц :( Примерно так городская власть решает подобные проблемы.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися