На Київщині включать сирени: що треба знати

Де перевірятимуть системи сповіщення

У Броварах планується перевірка централізованої системи оповіщення населення із включенням електросерен. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відділу з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Броварської міської ради.

За даними мерії, перевірятимуть систему сповіщення населення будуть 18 листопада з 13:00 до 15:00. Місцевих мешканців просять зберігати спокій та займатися повсякденними справами. Оповіщення населення передбачає увімкнення електричних сирен, переривчастий звук яких означає сигнал "Увага всім!"

У відділі з питань надзвичайних ситуацій нагадали про порядок дій при сигналі "Увага всім!" Основним способом оповіщення населення про надзвичайну ситуацію є радіо та телевізійне мовлення. Для привернення уваги перед озвученням інформації вмикаються сирени, виробничі гудки та інші сигнальні засоби. За сигналом сирени потрібно увімкнути радіо або телевізор. Повідомлення передаються протягом п’яти хвилин державною мовою, а також мовою, якою користується більшість населення в регіоні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області та ще чотирьох прикордонних регіонах можуть запровадити надзвичайний стан через міграційну кризу в Білорусі. Через це українські правоохоронці попередили про посилення заходів безпеки.

Нагадаємо, у Києві на території Національного комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") силовики відпрацювали протидію терактам. Під час проведення міжнародного форуму терористи захопили заручників, серед яких — високопосадовець іноземної держави. За таким сценарієм українські правоохоронці відпрацьовували спільні дії щодо визволення заручників та затримання злочинців. Як це було — можна подивитись на відео.

Читайте також, що Бровари отримали гроші на житло учасникам АТО та добудову школи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися