Бровари отримали гроші на житло учасникам АТО та добудову школи

Як місцева влада розподілить субвенції

Бровари отримали дві субвенції від державного та обласного бюджетів загальною сумою у 12,4 мільйона гривень. Про це заявила начальниця фінансового управління Броварьскої міськради Наталія Постернак, пише видання "Трибуна-Бровари".

За її словами, гроші виділили на придбання житла учасникам бойових дій на Донбасі, які мають інвалідність, та на добудову загальноосвітньої школи №10. З державного бюджету субвенція у розмірі 9,4 мільйона гривень надійшла на придбання житла для учасників АТО з інвалідністю. На ці гроші, які перерахують ветеранам на спеціальний рахунок, семеро учасників бойових дій на Донбасі зможуть купити собі житло. Підшукати нерухомість вони мають протягом року.

На завершення будівництва початкової ланки загальноосвітньої школи №10 Бровари отримали субвенцію від обласної влади. Другий транш поступив на добудову у розмірі трьох мільйонів гривень. Раніше місто вже отримало два мільйони на добудову навчального закладу.

Торік субвенція з обласного бюджету мала бути 20 мільйонів гривень, проте обласна влада вирішила замість школи витратити 15 мільйонів гривень на дороги. Відкрити навчальний заклад на 960 учнів планували у 2020 році, проте добудувати його не встигнуть й до кінця 2021-го. Планується, що завершать будівельні роботи лише у 2022 році до початку нового навчального року.

Нагадаємо, у Броварах будують новий освітній заклад. Він розташований на вулиці Симона Петлюри. Будівництво розпочали у 2019 році. Будівельники звели корпус школи та встановили системи постачання комунальних послуг. Зараз у навчальному закладі виконують внутрішні роботи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві можна отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі дошкільної або базової середньої освіти. У Департаменті освіти та науки Київської міської державної адміністрації пояснили, що у столиці затверджено порядок видатків на дошкільну освіту у столиці, зокрема для приватних закладів за надання освітніх послуг дитині, яка проживає та зареєстрована у Києві. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися