Головний санлікар прокоментував чутки про відміну локдауну у Києві на початку зими

Ігор Кузін розповів про карантин у столиці

Іноді в Мережі з'являлася інформація про те, що на початку зими поточного року Київ вийде з "червоної" зони. Головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів виданню "Сьогодні", чи правдива це насправді інформація, чи не більше, ніж просто слух.

Так, за словами Кузіна, порядок виходу області регулюється постановою Кабміну № 1236. На сьогодні показники не говорять про стабілізацію, а значить говорити про скасовування локдауну ще рано.

Також головний санлікар зазначив, що стабілізація переважно відбувається через два тижні від початку введення локдауну. Після того, як це відбудеться, розглядатиметься питання про перегляд рівня епіднебезпеки у Києві.

На питання про прогноз виведення столиці з "червоної" зони, Кузін відповів, що приблизної дати немає навіть у припущеннях, оскільки позитивних результатів поки не спостерігається.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що у столиці з 1 листопада почали діяти правила "червоної" зони карантинних обмежень, які були введені через різке зростання захворюваності на коронавірус. З того ж дня у городян вимагають документи про вакцинацію, одужання або результат тексту вимагатимуть у кіно та музеях, спортзалах і фітнес-центрах, готелях, закладах соцзахисту, ЦПАУ, Пенсійному фонді та на масових заходах. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Київській області з 13 листопада посилили карантинні обмеження щодо проїзду в громадському транспорті. В автобус, електричку чи маршрутку можна буде потрапити лише за наявності сертифіката про вакцинацію, негативного ПЛР-тесту або довідки про те, що людина перехворіла на коронавірус. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Люда

19 листопада 2021, 16:54

А чего тогда детей в школу возвращаете? В маршрутки влезть не возможно. В чем карантин заключается? В том, что в Адидас без сертификата не пускают?....

М.М.

19 листопада 2021, 10:14

Г.И., а причем тут вопрос дымки в Киеве?)Это врач, а не эколог.

Г.И.

17 листопада 2021, 09:59

Служба санврача не проинфомирует,почему в Киеве по ночам гарью воняет?Чем киевлян травят?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися