У Києві висадили липову алею (ФОТО)

Триває створення зеленого бар’єру для очищення повітря

У Києві триває висадка дерев на найбільш загазованих локаціях. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

Столичний посадовець взяв участь у висадженні дерев разом з працівниками комунального підприємства "Київзеленбуд". Працювали у Дарницькому районі Києва. Дерева висадили на проспекті Бажана. Тепер на цій локації на 22 липи більше. Цими деревами доповнили зелену огорожу та закрили прогалини у захисних зелених смугах.

За словами заступника мера Києва Петра Пантелеєва, на проспекті Бажана вже створили алею зі 140 дерев. Озеленення столиці триває. Найбільшу увагу комунальники та посадовці з питань озеленення приділяють не тільки Дарницькому, а й Дніпровському району. Тут розташовано багато промислових підприємств, щільна забудова та насичений автомобільний рух.

На проспекті Бажана поблизу станції метро "Харківська" торік висадили живу огорожу з бирючини та понад 250 кленів. Цього року створення природної екологічної огорожі, яка очищує повітря від загазованості, захищає від шуму та пилу, триває. З початку року у Києві висадили понад 6,6 тисячі дерев та 3,5 тисячі кущів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві висаджують дерева, кущі та квіти на різних локаціях жилих масивів. На Березняках місцеві мешканці за сприяння столичних комунальників висадили кілька саджанців катальп. Працювали над озелененням території на березі озеру Тельбін кілька днів. Після закінчення робіт територію називають унікальним катальповим гаєм

Нагадаємо, у Святошинському районі Києва висадили зелену огорожу, яка захищатиме киян природним фільтром від пилу та транспортних викидів.

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися