На Київському водосховищі впіймали браконьєрів (ФОТО)

Екологи розповіли про нелегальний вилов риби

На Київському водосховищі зафіксували кілька грубих порушень правил рибальства зі збитками на 278 тисяч гривень. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

За даними відомства, на Київському водосховищі протягом кількох днів браконьєрів виявляли поблизу селища Сухолуччя у Вишгородському районі Київської області.

Один з рибалок ловив рибу забороненим снастями. Чоловік виловив 39 екземплярів риби, серед яких судак, лящ, чехонь, плітка та плоскирка. Загальна вага улову склала 21 кілограм. Матеріальну шкоду рибному господарству оцінюють у понад 88,5 тисяч гривень.

Ще один рибалка забороненим шляхом багріння впіймав 49 екземплярів судаку загальною вагою 11 кілограмів. Екологи оцінюють матеріальну шкоду від таких дій у понад 168,5 тисяч гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області з 1 листопада заборонили вилов риби у зимувальних ямах. Обмеження на лов риби на Київщині триватиме до нерестової заборони 2022 року. Рибалок попередили про штрафи.

Нагадаємо, до Канівського водосховища випустили дві тони риби. Так, до Дніпра випустили тисячу щук загальною вагою 500 кілограмів, 5 тисяч коропів, 10 тисяч товстолобів і 2,5 тисячі білого амура. Рибу вирощували на приватному підприємстві в Жашкові Черкаської області. Вага однієї рибини становила від 50 до 500 грамів. Окрім того, в мікрорайоні Осокорки відбулось зариблення озера Жандарка. Таким чином прагнуть відновити природну екосистему. В озеро Жандарка випустили одразу кілька видів риб, серед яких карась, щука, білий амур та короп.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Роман

18 листопада 2021, 09:38

Да уж...нашли браконьеров. А то что тоннами так называемые "промышленники" вылавливают километровыми сетями маленького судака - норма. Тьху на вас и вашу статью. Местные всю жизнь там ловили и будут ловить. Это их родные места веками.

потап

18 листопада 2021, 09:30

Канівське водосховище, за ніч браконєри виловлюють 1-1.5 тон риби продається оптовикам м. Переяслав, і нічого, а тут 21 кг.

андрей

18 листопада 2021, 09:25

Вы лучше расскажите сколько рыбы вылавливают инспектора рыб-охраны!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися