У Києві подорожчає таксі: озвучено нові ціни

Основною причиною зростання цін є підвищення вартості пального

Невдовзі на мешканців столиці очікує збільшення цін на таксі. Про це голова профспілки таксистів у Києві Валентин Голубєв повідомив телеканалу Київ, пише РБК-Україна.

За словами Голубєва, вартість одного кілометра проїзду зросте з 6 до 10 гривень, тобто на понад 50%. Основною причиною зростання цін є підвищення вартості пального. Водночас наголошується, що водії мають утримувати свої машини для комфорту пасажирів.

"Підвищення рівня комфорту в таксі почнеться тоді, коли ми сядемо за стіл переговорів із такими компаніями як Uber, Вolt, Uklon і напишемо нормальний законопроєкт. Тому що все, що пропонувалося раніше, було не зовсім те, що потрібно. Забезпечити безпеку пасажиру – найголовніше наше завдання", - розповів Голубєв.

Раніше столична влада анонсувала підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Однак його відстрочили до кінця опалювального сезону. Чи буде також із цінами на таксі — не залишається невідомим.

Голубєв підкреслив, що ціни можуть почати підіймати раніше лише у тому випадку, якщо збільшуватиметься вартість пального. На сьогодні таксисти витрачають приблизно 3-4 тисячі гривень на пальне на місяць.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що у Броварах одразу на кількох маршрутах підняли ціни на проїзд. Потреба у підвищенні ціни на проїзд у місті перевізник пояснює зростанням вартості паливно-мастильних матеріалів та запчастин. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Києві подорожчали продукти. Журналісти порівняли, як змінилися ціни на деякі продукти за пів року. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися