На Київщині у транспорті перевіряють COVID-сертифікати у пасажирів: скільки людей отримали штраф

Відповідальність за наявність необхідних документів на автобусних маршрутах несе пасажир

На Київщині проводяться регулярні перевірки пасажирських перевезень. Внаслідок перевірок було складено понад 200 протоколів за порушення карантинних правил. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної державної адміністрації.

За інформацією джерела, в області продовжують діяти посилені обмежувальні заходи щодо всіх видів громадського транспорту. Кожен пасажир повинен мати при собі ковід-сертифікат або негативний ПЛР-текст (діє 72 години) або сертифікати про одужання.

"Відповідальність за наявність необхідних документів на автобусних маршрутах несе пасажир, у залізничному та авіатранспорті – перевізник. За порушення правил карантину загрожує відповідальність у вигляді штрафу", - пишуть у пресслужбі КОДА.

Загалом органи Національної поліції у Київській області склали 216 протоколів. У КОДА також наголосили, що рейди продовжуватимуться й надалі.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів, що у Київській області з 13 листопада посилюють карантинні обмеження для невакцинованих. Проїзд у громадському транспорті стане доступним не всім людям. Причиною посилення заходів стало різке зростання захворюваності на коронавірус і зростання смертності, відповідне рішення ухвалила обласна надзвичайна комісія. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло, що з 1 листопада 2021 року Київ перебуває у "червоній" зоні. У зв'язку з цим було запроваджено жорсткі карантинні правила, згідно з якими користуватися транспортом зможуть ті громадяни, які мають при собі сертифікат про вакцинацію від COVID-19 або ж актуальний негативний ПЛР-тест (що діє лише 72 години). У разі відсутності необхідних документів у громадян складатимуться адміністративні протоколи, що передбачають штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися