Вихід із "червоної" зони: Рубан розповів про ситуацію в столиці

У місті не послаблюють контроль за виконанням протиепідеміологічних заходів. Перевірки проводяться навіть уночі

Столиця вже майже місяць перебуває у "червоній" карантинній зоні. Одні з найголовніших і найбільш хвилюючих питань для городян на сьогодні — коли Київ вийде з червоної зони та чи можливе ослаблення карантину. На ці запитання "Сьогодні" відповів голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан.

За словами Рубана, зараз покращення видно практично за всіма показниками.

"Єдиний високий показник – це смертність. А ось щодо ліжкового фонду, навантаження на медичну систему, зайнятості реанімаційних ліжок, то ми спостерігаємо явне поліпшення ситуації", - зазначив Рубан.

Попри це у місті не послаблюють контроль за виконанням протиепідеміологічних заходів. Перевірки проводяться навіть уночі. Нині вдень працює 40 мобільних бригад та ще 10 вночі.

Найбільше порушень фіксують у торговельно-розважальних центрах. Невакциновані громадяни намагаються потрапити до магазинів, попри заборону. Таким чином щодня виписують приблизно 60 штрафів. Зазначається, що навіть при переході Києва з "червоної" зони до "жовтої" послаблень для ТРЦ не буде. Вони повинні також працювати з контрольними сертифікатами про вакцинацію.

Рубан підсумував, що остаточне рішення про ослаблення карантину ухвалюється на рівні Кабінету міністрів та державної комісії. Робити прогнози сьогодні зарано.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що у столиці з 1 листопада почали діяти правила "червоної" зони карантинних обмежень, які були введені через різке зростання захворюваності на коронавірус. З того ж дня у городян вимагають документи про вакцинацію, одужання або результат тексту вимагатимуть у кіно та музеях, спортзалах та фітнес-центрах, готелях, закладах соцзахисту, ЦПАУ, Пенсійному фонді та на масових заходах. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що Головний санлікар прокоментував чутки про скасовування локдауну в Києві на початку зими. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися