У Києві зупинили скандальну забудову на Микільській Слобідці

Будівництво визнали незаконним, а дозвіл можуть скасувати

У Києві Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) України призупинила будівництво житлових комплексів на березі Дніпра на території Микільська Слобідка через виявлені порушення. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

За результатами позапланової перевірки скандальної забудови, розташованій на березі Дніпра на вулиці Микільсько-Слобідська 7-9, винесли приписи щодо порушення законодавства. Інспектори ДІАМ виявили, що розрахункова щільність населення втричі перевищує допустиму, а проєктом забудови не передбачили необхідну кількість машиномісць. Також були виявлені інші порушення. Забудовнику винесли припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт.

Приписи ДІАМ є обов'язковими до виконання, наголосили у відомстві. Якщо два чи більше разів забудовник не виконає ці вимоги Державна інспекція архітектури та містобудування вимагатиме це зробити через суд.

У відомстві повідомили, що перевірять законність видачі Департаментом містобудування та архітектури КМДА документів на забудову земельної ділянки у прибережній зоні Дніпра. Якщо знайдуть порушення містобудівного законодавства, забудовнику можуть анулювати дозвіл на будівництво у судовому порядку. Про подальші результати заходів у ДІАМ пообіцяли поінформувати додатково.

Нагадаємо, ДІАМ звітувала про завершення позапланової перевірки будівництва у Києві хмарочоса на п’ятдесят поверхів на проспекті Перемоги 50-А. На забудовників, які планують звести багатоповерхівку на Шулявці, склали протоколи про правопорушення у сфері містобудування. Також перевіряли скандальне будівництво на вулиці Микільсько-Слобідська, 7-9. Тут планують звести житлові будинки на березі Дніпра та п'ятнадцять років триває спротив місцевих мешканців проти забудови зеленої зони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада Києва почне перемовини з викупу землі для парку "Микільська Слобідка", проте врятувати берег Дніпра від забудови буде важко. Депутати Київської міської ради заслухали громадську активістку Марію Близнюк, яка закликала столичну владу запобігти зведенню на березі Дніпра трьох 25-поверхових житлових комплексів. У мерії Києва проголосували за плани викупити землю на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9 для облаштування парку на площі майже 1,5 гектари.

Напередодні засідання Київської міської ради мер столиці Віталій Кличко підписав розпорядження скоротити фінансування будівництва парку "Микільська Слобідка" на понад 150,7 мільйона гривень. З цих коштів майже 130 мільйонів гривень направлять на благоустрій. 

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися