У Києві створять унікальний сквер: як він виглядатиме (ФОТО)

Автори проекту вирішили закласти в концепт просвітництво та книгу як інструмент

У Печерському районі столиці незабаром з'явиться ще одне місце для відпочинку городян із фонтаном, фотозонами та імпровізованою сценою для виступів. Генеральний директор КО "Київзеленбуд" Олексій Король розповів, що сквер у результаті вийде унікальним. Про це повідомляє видання "Київ24".

За інформацією джерела, громадський діяч та благодійник Уріель Штерн запропонував оновити сквер біля пам'ятника Шолом-Алейхему. Ідею підтримали та тепер капітальним ремонтом займатиметься КО "Київзеленбуд".

Гендиректор КО "Київзеленбуд" Олексій Король розповів, що в оновленому сквері з'явиться імпровізована сцена для публічних виступів, щоб у зоні відпочинку городяни мали можливість проводити, наприклад, стендап чи літературні вечори.

picture

Фото: Kiev24

Оскільки Шолом-Алейхем, іменем якого місцеві називають сквер, був творчою та грамотною людиною, автори проєкту вирішили закласти в концепт просвітництво та книгу як інструмент. Таким чином, передбачено створення фотозон, майданчиків, рядів, де основним елементом буде книга. Також облаштують дитячий майданчик, у якому також задіяні "книги".

picture

Фото: Kiev24

Крім того, у формі великої книги планують побудувати фонтан на території скверу, в якому буде литися вода, створюючи ілюзію перегортання сторінок.

picture

Фото: Kiev24

Водночас у зоні відпочинку буде проведено земляні роботи, додано освітлення, змінено покриття. Одне доповнюватиме інше. У результаті має вийти камерний, цікавий, тематичний сквер та публічний простір одночасно.

"Щоб жителі Печерська, які мешкають поряд зі сквером Шолом-Алейхема після оновлення, почувалися затишно, ми плануємо встановити світильники під старовину", - зазначив Олексій Король.

Завдяки цьому автори проєкту мають намір створити у сквері затишну атмосферу старого Києва.

picture

Фото: Kiev24

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що у Києві створюють новий сквер. З міського бюджету на облаштування скверу було виділено 5,7 млн гривень. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у столиці облаштують сучасний парк "Срібний кіль". У новому комфортному парку облаштують спортивний майданчик з тренажерами, ігровий майданчик для дітей різного віку, зону тихого відпочинку, майданчик для вигулу собак, памп-трек та багато іншого. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися