"Лижній експрес" з Києва до Закарпаття повертається на маршрут

Відновлено курсування швидкісного поїзду

В Україні на період зимових свят відновлюють курсування швидкісних поїздів до гірськолижних курортів Закарпаття. Про це повідомили в "Укрзалізниці", передають "Коментарі".

Перевізник призначив дати курсування експресу "Київ — Славське" на кінець грудня та початок січня. Поїзд Інтерсіті+ "Лижній експрес" сполученням призначено на 24, 26 та 30 грудня, а також на 2, 6 та 8 січня 2022 року.

З Києва швидкісний поїзд Hyundai Rotem вирушатиме о 06:02 та прибуватиме до кінцевої зупинки о 13:54. У зворотному напрямку, зі Славська, поїзд вирушатиме о 16:20 і прибуватиме до столиці о 23:50. На шляху прямування до гірськолижного курорту експрес зупинятиметься на станціях Святошин, Коростень, Львів, Стрий та Сколе.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найдовший залізничний маршрут поїзду "Маріуполь — Рахів", який з’єднає Київщину з одинадцятьма регіонами України, курсуватиме з новенькими вагонами. Довжина маршруту складає понад 1800 кілометрів. Новий поїзд №5/6 "Маріуполь — Рахів" запускають з 12 грудня.

Нагадаємо, Київ та Варшаву планують з'єднати лінією швидкісної залізниці. З української сторони швидкісна залізнична лінія буде пролягати з Києва через Рівне та Ковель, з польської — через Люблін до Варшави. Швидкість потяга становитиме до 250 кілометри на годину. Розробкою проєкту займається італійський підрядник.

Читайте також, що зі столиці України до Польщі відновили курсування поїзда "Київ — Варшава".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися