На ДВРЗ з'явиться велосипедна доріжка

Велосипедисти столичного масиву ДВРЗ отримали доріжку для прогулянок

У зв'язку з "кульгавої" екологією, для контролю за якою влада Києва вирішила створити систему моніторингу повітря , столиця все більше приділяє уваги екологічному транспорту. Для цього в місті будують нові велосипедні доріжки. Так, для любителів двоколісного транспорту створили відповідну доріжку в столичному масиві ДВРЗ. Про це інформує співтовариство "Київ - велосипедне місто".

Так, в рамках будівництва нової дороги на ділянці між вул. Довбуша та Броварським проспектом Комунальна корпорація "Київавтодор" Департамент транспортної інфраструктури КМДА заасфальтували фінальним верхнім шаром проїжджу частину автомобільної дороги і двосторонню велосипедну доріжку шириною 2,5 метра і вело-пішохідний тротуар шириною 3 метри. Згідно з проєкт покриття велодоріжок і вело-пішохідних тротуарів - асфальтове.

Відзначається, що при облаштуванні велодоріжки комунальники зберегли місцеву визначну пам'ятку - ясен, якому близько ста років. Будівельники розділили доріжку на дві частини та обійшли стовбур з двох сторін.

Як повідомляв портал "Коментарі", кошторисна вартість п'яти кілометрів велодоріжки на Набережному шосе становить 184,2 мільйона гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися