На Київщині можна цікаво провести час у мандрівці (ФОТО)

З’явився ще один туристичний маршрут

У Київській області створили пізнавальний екскурсійний маршрут вихідного дня по одному з найстаріших міст України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Управління туризму Київської обласної державної адміністрації.

Туристичний маршрут має п’ять зупинок у Переяславі. Перша з них розташована за майже 80 кілометрів від центру Києва. У Переяславі зосереджена велика кількість музеїв, які знайомлять з побутом та культурою українців. Переяслав вперше згадується у письмових джерелах у 907 році. Перша зупинка — у покинутій церві. Споруда виконана у рідкісному ротондовому стилі. На храмі залишились незвичні хрести, схожі на масонські. Зараз ця церква — архітектурна пам’ятка.

Друга зупинка туристичного маршруту за дванадцять кілометрів від покинутої церкви. Це — Музей архітектури і побуту під відкритим небом. Він розташований на площі у майже півтори сотні гектарів архітектурно-ландшафтного комплексу усіх історико-етнографічних регіонів України. У музеї зосереджено 275 архітектурних експонатів народного будівництва XVI-XX століть.

Третя зупинка — за двісті метрів від другої у Музеї космосу. Він є частиною Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав". Його колекція містить чимало речей, пов’язаних з освоєнням космосу.

За два кілометри від Музею космосу є Єпископський двір. До цього комплексу архітектури входить Михайлівська церква. Храм збудували на місці Михайлівського собору ХІ століття. Тут ховали переяславських князів, а у приміщенні двору працює Музей народного костюма Придніпров'я.

Остання зупинка туристичного маршруту за 1,3 кілометри. Тут можна відвідати Єврейську синагогу. Це єдина єврейська будівля, що збереглася у Переяславі з кінця ХІХ століття, коли майже половину населення у місті становили євреї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ще цікавого можна подивитись у Переяславі.

Нагадаємо, що у Київській області створили цікавий екскурсійний маршрут вихідного дня з основними романтичними локаціями у Білій Церкві. Туристичний маршрут має чотири зупинки у неймовірно привабливих і романтичних місцях. 

Читайте також, що цікавого подивитися у Бориспільському районі Київщини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися