У Києві чистять русло річки Либідь та планують її оновлення (ФОТО)

Як та де тривають роботи

У столиці чистять засмічене русло річки Либідь та планують створити на її берегах простір для відпочинку. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

Столичні комунальники чистять частину річки Либідь протяжністю понад 800 метрів. Роботи ведуть на ділянці від вулиці Саперно-Слобідської до урочища Лиса Гора у Голосіївському районі Києва. Як повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, понад 150 метрів русла річки Либідь вже розчистили від сміття. У столиці планують повноцінну реконструкції легендарної річки.

У планах влади столиці розпочати роботу над реконструкцією річки Либідь у 2022 році. За кілька років її мають перетворити на безпечну й очищену водойму. На березі створять зони для відпочинку. Поки чистять річку Либідь від сміття тимчасово змінили її русло. У проєкті реконструкції передбачать природозахисні заходи, розчищення та укріплення берегів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві тривають роботи з повернення річки Почайна у природне середовище. На відео, знятому з висоти, можна подивитись як виглядає ріка Почайна від самого Дніпра до Йорданського озера.

Нагадаємо, що відновлювати річку Почайна почали з 2016 року. На її берегах створять парк із велосипедними доріжками, по якому можна буде гуляти зі станцій метро "Оболонь" і "Почайна" до парку "Наталка".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися