Кличко відповів на петицію щодо знесення ТЦ "Полярний"

Як відреагував на звернення киян мер столиці

Київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію щодо знесення торгового центру "Полярний" заради будівництва п’яти житлових багатоповерхівок. Офіційна відповідь очільника столиці оприлюднена на сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції, яка набрала необхідну кількість голосів для відповіді влади, наголошував, що мешканці Оболонського району Києва категорично проти знесення торговельного центру "Полярний" заради будівництва на його місці п’яти 25-поверхових житлових будинків. Кияни звернулись до влади з проханням не допустити цієї забудови, яку вважають незаконною.

Мер Києва Віталій Кличко на петицію відповів так: "Правові підстави для припинення права користування (оренди) земельною ділянкою площею 4,6526 га на вул. Михайла Майорова, 2 (теперішня назва — вул. Петра Калнишевського) в Оболонському районі м. Києва (кадастровий номер 8000000000:78:134:0064) наразі відсутні".

Разом із цим, Кличко зазначив, що правова природа містобудівних перетворень включає взаємоузгодження державних, громадських та приватних інтересів під час планування та забудови територій. Надати пропозиції щодо вирішення ситуації з ТЦ "Полярний" доручено Комісії з перевірки інформації щодо об'єктів будівництва.

"Враховуючи викладене вище, підтримую електронну петицію № 10738 "Проти знесення ТЦ "Полярний" та будівництва на його місці 5 житлових багатоповерхівок!" шляхом направленням її на розгляд Комісії з перевірки інформації щодо об’єктів будівництва, які викликають резонанс території міста Києва", — йдеться у відповіді мера Києва Віталія Кличка.

Нагадаємо, проти знесення торгового центру "Полярний" заради будівництва на цій території п’ятьох багатоповерхівок неодноразово протестували кияни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва планують побудувати п’ять 25-поверхових житлових будинків, заради яких знесуть торговельний центр "Полярний". Місцеві мешканці вважають таку забудову незаконною та виступають проти знесення ТЦ. 

Читайте також, чому під Києвом заради забудови знищили ліс.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися