Новий рік у Києві: які обмеження діють під час свят

У КМДА нагадали про карантинні обмеження під час зимових свят

У столичній владі нагадали киянам про те, що на період новорічних та різдвяних свят у місті зберігаються карантинні обмеження "жовтої" зони. Про це повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Масові заходи можливі лише за наявності у всіх учасників сертифікату про вакцинацію або негативного тесту на коронавірус. Відвідувачі повинні чітко дотримуватися вказівок організаторів щодо дотримання заходів безпеки. Усі місця масових заходів повинні мати місця для обробки рук, кілька пунктів входу для запобігання чергам, організатори повинні забезпечувати температурний скринінг та бути у засобах індивідуального захисту.

Нагадаємо, що з цього часу рівень захворюваності на коронавірус в Україні вдвічі менший за європейський, зазначив Ляшко.

"Дві з трьох "ковидних" ліжок з киснем зараз вільні. Пацієнтами зайнята лише третина всіх ліжок, що є. Зайнятість ліжок з киснем зменшилася вдвічі", - розповів міністр.

Він нагадав, що уряд України продовжив дію адаптивного карантину до кінця березня 2022 року. Глава МОЗ також закликав українців до вакцинації від коронавірусу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вісім областей України та Київ залишили "червону" зону карантину . Рішення скасувати "червоний" рівень епідемічної небезпеки з сьомого грудня було ухвалено для столиці України та для Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Одеської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Херсонської областей.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися